Spenat- och ostkantssoppa

26.9.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Spenat- och ostkantssoppa

Riv ostkanterna i spenatsoppa och stek krutonger av torrt bröd.

Ingredienser

4 portioner
1 2 msk smör eller margarin
2 0,5 dl vetemjöl
3 8 dl mjölk
4 150 g hackad spenat (frysvara)
5 1 - 2 dl riven ost
6 1 tsk salt
7 0,5 tsk socker
Dessutom
1 2 - 4 ägg
2 100 g (ca 3 skivor) rågbröd
3 1 msk smör
4 1 msk olja
5 2 - 3 msk hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 107 g
Protein 24 g 96 g
Fett 30 g 120 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 1 983 7931
Energi kcal 474 1896

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smält smöret i en belagd kastrull. Tillsätt vetemjölet och 4 dl mjölk. Koka upp under ständig omröring. Tillsätt resten av mjölken och den otinade spenaten. Koka 2 minuter. Riv osten, tillsätt i soppan. Smaksätt med socker och salt. Hetta upp under omröring tills osten har smält.

Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Hetta upp vattnet till kokpunkten. Ta kastrullen av spisen, lägg på ett lock.

Låt äggen vara 8 minuter i vattnet; då hålls gulan ännu rinnande. Kyl äggen i kallt vatten innan du skalar dem.

Tärna brödet. Stek tärningarna frasiga i smör och olja. Krydda med persilja.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5