Speltplättar med apelsinfyllning

27.12.2013
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Speltplättar med apelsinfyllning

Ingredienser

4 portioner
1 3 ägg
2 4 dl mjölk
3 1,5 dl halvgrovt speltmjöl
4 1 dl vetemjöl
5 3 msk smält margarin
6 1 msk socker
7 0,5 tsk salt
8 1 apelsin, det rivna skalet
Till stekning
1 margarin
Apelsinfyllning
1 2 apelsiner
2 50 g margarin
3 1 dl florsocker
4 1 dl nypressad apelsinsaft

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 62 g 247 g
Protein 14 g 56 g
Fett 27 g 108 g
Kostfibrer 6 g 23 g
Energi kJ 2 299 9195
Energi kcal 550 2198

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Knäck äggen och ha sönder gulorna. Blanda i mjölk, mjöl och smält margarin. Krydda med socker, salt och rivet apelsinskal. Stek tunna plättar av smeten.

Skala apelsinerna och skär dem i klyftor utan hinnor. Diska pannan. Smält fettet i pannan, rör i sockret och saften. Doppa plättarna var för sig i spadet och vik dem i fyra delar Lägg dem varma på värmda tallrikar, servera med apelsinklyftor.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5