Sparrissallad med mynta

27.3.2017
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sparrissallad med mynta

Vårens fräschaste sallad ser klatschig ut toppad med rullar av sparrisstrimlor och gurkskivor.

Ingredienser

6 portioner
1 250 g grön sparris
2 6 ägg
3 0,5 limefrukt, saften
4 1 msk olivolja
5 nypa salt
6 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
7 1 påse (200 g) djupfrysta ärter
8 1 paket (100 g) salladsblandning
9 4 stjälkar salladslök
10 1 liten gurka
11 0,5 kruka färsk mynta
Örtolja
1 1 kruka färska örter, t.ex. 1/2 kruka basilika och t.ex. 1/2 kruka persilja
2 1,5 dl rybsolja
3 1 vitlöksklyfta
4 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 6 g 33 g
Protein 11 g 64 g
Fett 31 g 186 g
Kostfibrer 4 g 21 g
Energi kJ 1 430 8580
Energi kcal 342 2051

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka äggen 7 minuter. Kyl, skala och klyv äggen. Skär av de träiga nedre delarna av sparrisstjälkarna. Skölj sparrisen och strimla dem på längden med en skalarkniv.

Pressa saften av en lime i en bunke. Tillsätt olivolja, salt, svartpeppar och sparrisstrimlorna. Rör om.Tina de djupfrysta ärterna. Skölj och torka sallatsbladen. Hacka salladslöken. Skär gurkan i skivor med en osthyvel. Lossa myntabladen från skaftet.

Lägg upp salladen på ett fat. Lägg äggen överst och ringla örtolja över salladen eller servera oljan separat som dressing.

 

Örtolja

Kör alla ingredienser i örtoljan med stavmixer eller i en mixer. Kör ingredienserna ordentligt, så du får en vackert grön olja.


 

 

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5