Sparrisrisotto

21.4.2014
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sparrisrisotto

Ingredienser

4 portioner
1 500 g sparris
2 8 dl vatten
3 0,5 tsk socker
4 1 tsk salt
5 4 dl risottoris
6 1 lök
7 0,5 tsk rivet citronskal
8 1 msk smör
9 1 msk olja
10 8 dl kokspad av sparrisen
11 2 dl vitvin
12 1 grönsaks- eller hönsbuljongtärning
13 1 dl riven parmesanost
14 25 g smör
15 svartpeppar
16 hackad basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 68 g 271 g
Protein 10 g 41 g
Fett 17 g 67 g
Kostfibrer 4 g 16 g
Energi kJ 2 086 8345
Energi kcal 498 1994

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

parsarisotto_tyoohje1

1. Skala sparrisarna varsamt Kapa av en bit av nedre änden, om den är träig.

parsarisotto_tyoohje2

2. Koka sparrisen nätt och jämnt färdig i vatten smaksatt med salt och socker. Ta vara på spadet. Stycka sparrisarna.

parsarisotto_tyoohje3

3. Hacka löken, riv citronen och parmesanosten, mät riset i en bunke.

parsarisotto_tyoohje4

4. Koka upp kokspadet och vinet. Fräs löken och citronskalet i olja och smör. Tillsätt riset och fräs det under omröring tills kornen är genomskinliga. Tillsätt vätskan i riset en slev åt gången.

parsarisotto_tyoohje5

5. Tillsätt sparrisen då riset är nätt och jämnt färdigt. Tillsätt slutligen smöret och parmesanosten. Smaka av saltet.

parsarisotto_tyoohje6

6. Låt risotton vila en stund under lock och portionera ut dem på djupa tallrikar. Garnera med basilika, toppa med parmesanost. Mal lite peppar över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5