Sparrispaj och apelsinsallad

24.4.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sparrispaj och apelsinsallad

Kombinationen av paj och sallad är en ögonfägnad på festbordet, men också en härlig kvällsmat till vardags.

Ingredienser

7 portioner
1 1 paket (380 g) pajdeg (frysvara)
2 1 citron, det rivna skalet
3 1 tsk torkad eller 2 msk färsk timjan
Fyllning
1 1 knippe (500 g) grön sparris
2 1 burk burk (250 g) kvarg
3 1 ägg
4 1 dl riven parmesanost
5 1 tsk salt
6 nypa riven muskotnöt
Dessutom
1 1 ask (100 g) salladsblandning
2 1 apelsin
3 1 rödlök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 30 g 212 g
Protein 12 g 81 g
Fett 17 g 118 g
Kostfibrer 6 g 42 g
Energi kJ 1 350 9450
Energi kcal 323 2259

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina degen enligt anvisningen på förpackningen. Värm ugnen till 200 grader.

Riv citronskalet. Lägg degen på en arbetsbänk, strö det rivna citronskalet och örterna på degen och kavla ut den till ca 1/2 cm tjocklek. Lyft degen i en pajform (diameter ca 25 cm) och täck den med ett ark folie eller bakplåtspapper. Förgrädda bottnen ca 15 minuter i ugn.

Ta bort den 2–4 cm långa träiga nedre delen av sparrisstjälkarna. Klyv de tjockaste stjälkarna. Blanda kvargen, ägget, den rivna osten och kryddorna sinsemellan. Häll blandningen på den förgräddade bottnen, tryck sparrisarna i fyllningen. Grädda pajen 30–35 minuter. Låt den svalna innan du serverar den. Garnera pajen med sallat, apelsinklyftor utan hinnor och ringar av rödlök.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5