Sparrisomelett

27.3.2017
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sparrisomelett

Friska tag med vispen – och en skvätt grädde – är hemligheten bakom en luftig omelett. En vårlig omelett fylls med färsk sparris, så klart.

Ingredienser

2 portioner
1 5 stjälkar grön sparris
2 1 l vatten + 1 tsk salt
3 4 ägg
4 0,5 dl grädde
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk grovmalen svartpeppar
7 0,5 msk rybsolja eller smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 6 g
Protein 17 g 34 g
Fett 24 g 48 g
Kostfibrer 3 g 6 g
Energi kJ 1 220 2441
Energi kcal 292 584

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala sparrisarna, ta bort de träaktiga nedre delarna. Skär knopparna 5 cm långa och stjälkarna i 2 cm bitar. Koka sparrisen 5–7 minuter i lätt saltat vatten. Sparrisen är färdig då den känns lite fast då man sticker den med en gaffel. Ta upp sparrisen med en hålslev.

Knäck äggen i en skål, tillsätt grädde, salt och peppar. Vispa smeten lätt och fluffig. Hetta upp oljan eller smält smöret i en panna. Sänk värmen då smöret börjar skumma och häll omelettsmeten i panna. Låt omeletten stelna ett ögonblick. Kör med en spatel hål i omeletten så att rinnande omelettsmet kommer i kontakt med pannan. Fördela sparrisen på omeletten medan den är lös. Vik omeletten dubbel med spateln, då den har koagulerat nästan helt. Halvera och servera den omedelbart.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5