Sparrismousse

23.4.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sparrismousse

Ingredienser

4 portioner
1 400 g grön sparris
2 2 gelatinblad
3 0,5 dl vitt vin eller äppelsaft
4 100 g färskost
5 1 msk citronsaft
6 1 salt
7 nypa svartpeppar
8 1,5 dl vispgrädde
9 hackad gräslök

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 14 g
Protein 6 g 22 g
Fett 18 g 74 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 846 3383
Energi kcal 202 809

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala sparrisen och skär av den träiga nedersta delen  Koka sparrisen ca 10 minuter i vatten smaksatt med salt. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Purea sparrisen i en matberedare; lägg gärna några knoppar åt sidan till garnering.

Vispa grädden till löst skum. Tillsätt färskosten i den avsvalnade sparrispurén. Krydda med salt, citronsaft och peppar. Krama ur de blötlagda gelatinbladen och lös dem i kokande vin eller saft. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle i sparrispurén under ständig omröring. Vänd i vispgrädden.

Fördela moussen i serveringsskålar och ställ den i kylskåp för att stelna. Servera som förrätt med rostat bröd.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5