Sparrishotdogs med parmesanmajonnäs

13.3.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sparrishotdogs med parmesanmajonnäs

Här får krispig rostad sparris tjänstgöra som korv.

Ingredienser

1 4 hotdogsemlor
2 4 - 8 sallatsblad
3 0,5 kruka örter (t.ex. basilika eller rucola)
Sparris
1 8 gröna sparrisar
2 0,5 dl vetemjöl
3 1 ägg
4 1 dl riven emmentalerost
5 1 dl ströbröd
6 1 tsk provencale örtblandning
7 1 msk olja
Parmesanmajonnäs
1 1,5 dl majonnäs
2 0,5 dl riven parmesanost
3 1 citron, saften
4 2 tsk chilisås

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 139 g
Protein 64 g
Fett 176 g
Kostfibrer 20 g
Energi kJ 9975
Energi kcal 2384

Obs! I beräkningen har inte medtagits: kruka örter (t.ex. basilika eller rucola)

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Ställ ugnen på 200 grader. Skala sparrisarna, ta bort de träaktiga nedre delarna. Lägg sparrisarna i en plastpåse, häll i mjölet och skaka sparrisarna lätt i mjölet.
  2. Knäck ett ägg på en tallrik och vispa det lätt. Riv osten på en annan tallrik. Rör ströbrödet och örtblandningen i osten.
  3. Rulla sparrisarna i ägg och ströbrödsblandning. Lägg sparrisarna på en ugnsplåt. Stänk olja över dem och stek dem frasiga i ugnen, 12–15 minuter.
  4. Blanda till parmesanmajonnäsen i en bunke.
  5. Klyv semlorna och värm dem i ugnen. Bre majonnäs på snittytorna. Fyll semlorna med sallad, örter och varm sparris.

Tips: Ersätt sparris med broccolini.

Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5