Sparris- och ärtsoppa med pepparrotsgrädde

24.3.2016
7 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sparris- och ärtsoppa med pepparrotsgrädde

Ärter ger sparrissoppan en fräsch smakbrytning

Ingredienser

4 portioner
1 500 g grön sparris
2 1 liten lök
3 1 msk olivolja
4 8 dl grönsaksbuljong
5 1 påse (200 g) djupfrysta ärter
6 2 - 3 msk hackad färsk mynta
7 1 limefrukter, saften
8 nypa salt
Pepparrotsgrädde
1 150 g crème fraîche
2 2 - 3 msk pepparrotskräm

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 10 g 38 g
Protein 8 g 30 g
Fett 16 g 65 g
Kostfibrer 6 g 25 g
Energi kJ 911 3645
Energi kcal 218 871

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj sparrisen och skär av den träiga nedersta delen. Skala sparrisen från knoppen nedåt med en skalare med rörligt blad. Stycka sparrisarna.
Skala och hacka löken. Fräs lökarna mjuka i olja i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljongen och sparrisen. Koka 2 minuter. Tillsätt ärterna, koka ca en minut. Tillsätt mynta och purea soppan. Krydda med limesaft och salt. Rör ut pepparrotskrämen i crème fraîche, servera till soppan.

Tips
Skala sparris från knoppen nedåt med en skalare med rörligt blad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5