Spaghetti med spenat och mozzarella

21.7.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Spaghetti med spenat och mozzarella

Ingredienser

2 portioner
1 200 g spaghetti
2 150 g babyspenat
3 3 vitlöksklyftor
4 0,5 - 1 chilifrukt
5 1 msk olivolja
6 1 msk smör
7 0,5 tsk salt
8 nypa grovmalen svartpeppar
9 125 g mozzarellaost
10 färsk basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 66 g 133 g
Protein 23 g 46 g
Fett 26 g 53 g
Kostfibrer 4 g 9 g
Energi kJ 2 520 5041
Energi kcal 602 1205

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka spaghetti enligt anvisningen på förpackningen. Hacka vitlök och chili. Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna. Tillsätt vitlök, chili och spenat. Hetta upp några minuter under omröring. Krydda med salt och peppar. Vänd i pastan, tillsätt en skvätt av pastans kokspad. Fördela rätten på tallrikar, tillsätt riven mozzarella och generösa mängder basilika.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5