Spagettipumpapasta

24.9.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Spagettipumpapasta

Som tillrett är innanmätet i spagettipumpan trådigt. Man kan äta det som pasta t.ex. med tomatsås eller örtolja och parmesanost.

Ingredienser

2 portioner
1 1 spagettipumpa (ca 1 kg)
2 1 msk olivolja
3 0,5 tsk salt
4 0,5 tsk svartpeppar
5 2 msk smör
6 2 schalottenlökar
7 1 - 2 vitlöksklyftor
8 0,5 dl hackad basilika och persika
9 0,75 dl riven parmesanost

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 16 g 31 g
Protein 8 g 17 g
Fett 26 g 53 g
Kostfibrer 4 g 9 g
Energi kJ 1 410 2820
Energi kcal 337 674

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv pumpan på längden. Ta ut fröna. Ringla olja över pumpans inneryta, krydda med salt och peppar. Lägg pumpahalvorna i en ugnsform med snittytan nedåt. Rosta ca 30 minuter i 225°C ugnsvärme.
Hacka lökarna och vitlöksklyftorna. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Hacka och tillsätt örterna och parmesanosten.
Gröp ur pumpans heta innanmäte med en sked eller gaffel i ett durkslag, låt det rinna av ett ögonblick och vänd det i en blandning av örter och parmesanost. Servera omedelbart.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5