Soppa på tre lökar

25.2.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Soppa på tre lökar

Löksoppan smakar bäst då den har fått sjuda länge på svag värme. Timjan är en given grydda i löksoppa, men rosmarin ger den en ny smakbrytning.

Ingredienser

4 portioner
1 6 schalottenlökar
2 4 stora gula lökar
3 5 vitlöksklyftor
4 1 msk olja
5 1 msk smör
6 nypa socker
7 1 l kött-, höns- eller grönsaksbuljong
8 1 dl vitvin
9 0,5 tsk timjan
10 svartpeppar ur kvarnen
11 0,5 tsk salt
12 1 lagerblad
13 1 tsk färsk hackad rosmarin
Dessutom
1 skivor av ljust bröd
2 färskost
3 hackad persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 71 g
Protein 4 g 18 g
Fett 8 g 34 g
Kostfibrer 5 g 20 g
Energi kJ 769 3076
Energi kcal 184 735

Obs! I beräkningen har inte medtagits: skivor av ljust bröd, färskost

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala lökarna och skär dem i tunna skivor. Hacka vitlöken. Fräs lökarna och vitlöken mjuka i smör och olja, bryn inte. Tillsätt sockret och fräs ännu ett ögonblick.
Häll buljongen (och vinet) i kastrullen. Tillsätt kryddorna. Småkoka soppan ca 30–40 minuter under lock. Smaka av, tillsätt vid behov mer kryddor och vätska.
Stek brödskivorna vackert bruna i olja i en panna. Lägg skivorna på soppan. Toppa med en klick färskost och hackad persilja.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5