Soppa på rostad pumpa och kikärter

27.8.2016
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Soppa på rostad pumpa och kikärter

Soppan får arom av rostad pumpa och av de kraftiga kryddorna.

Ingredienser

4 portioner
1 800 g pumpa
2 1 äpple
3 1 stor lök
4 2 vitlöksklyftor
5 1 msk olja
6 1 tsk malen spiskummin
7 0,5 tsk rökt paprikapulver
8 0,5 tsk nymalen chilikryddblandning
9 6 dl vatten
10 1 grönsaksbuljongtärning
11 1 burk (290/175 g) förkokta kikärter
Dessutom
1 crème fraîche
2 persilja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 71 g
Protein 6 g 25 g
Fett 5 g 21 g
Kostfibrer 8 g 31 g
Energi kJ 604 2417
Energi kcal 144 578

Obs! I beräkningen har inte medtagits: crème fraîche

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skär pumpan i klyftor, avlägsna skalet och fröna. Skär pumpan i små tärningar. Fördela bitarna på bakplåtspapper i en långpanna och rosta dem ca 20 minuter på övre falsen i 225 grader tills de får vacker färg.
Skala och tärna äpplet. Skala och hacka löken och vitlöksklyftan. Fräs lökarna och äpplet ett ögonblick i olja i en kastrull. Tillsätt kryddorna och pumpan. Krossa pumpabitarna lätt med en gaffel. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Tillsätt vattnet, tärningen och kikärterna. Koka några minuter.
Garnera med hackad persilja. Servera soppan med en klick crème fraîche.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5