Soppa på myskpumpa och linser

26.9.2017
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Soppa på myskpumpa och linser

Soppan smakar kokos och ingefära och ser ut som solen.

Ingredienser

4 portioner
1 0,5 myskpumpa
2 1 burk (290 g) färdiga bruna linser
3 2 msk olja
4 2 msk ingefärskräm
5 1 tsk gurkmeja
6 5 dl grönsaksbuljong (glutenfri)
7 1 burk (500 ml) kokosmjölk
8 1 kruka coriander

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 58 g
Protein 8 g 33 g
Fett 34 g 138 g
Kostfibrer 3 g 13 g
Energi kJ 1 669 6676
Energi kcal 399 1595

Obs! I beräkningen har inte medtagits: ingefärskräm

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv pumpan och avlägsna fröna. Skala och tärna pumpan. Låt linserna rinna av.

Hetta upp oljan i en kastrull. Stek pumpatärningarna 2–3 minuter. Tillsätt ingefära och gurkmeja. Stek en minut. Rör i linser, buljong och kokos. Ta eventuellt 4 msk kokosmjölk åt sidan för garnering av portionerna. Koka 10 minuter.

Purea och koka upp. Garnera portionerna med koriander och en slinga kokos-mjölk.

Undvik svinn : Ta ut pumpans frön och avlägsna trådarna. Skölj fröna i ett durkslag och torka dem med en handduk. Tillsätt en skvätt olja och en doft chili, paprika eller curry. Rosta ca 15 minuter i 180 graders ugnsvärme

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5