Somrig varvad sallad

13.5.2018
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Somrig varvad sallad

Varva de bästa sommarsmakerna i en skål, ställ skålen på bordet och servera till en grillad rätt.

Ingredienser

7 portioner
1 2 majskolvar (förkokta)
2 2 knipplökar
3 1 kruka persilja
4 1 ask (200 g) pärltomater
5 1 ask (100 g) rucola
6 1 kg olika meloner
7 1 paket (200 g) fetaost
Citronvinägrett
1 1 dl citronsaft
2 1 dl olivolja
3 1 msk ljus sirap
4 2 tsk senap
5 0,5 tsk salt
6 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 24 g 165 g
Protein 6 g 45 g
Fett 19 g 134 g
Kostfibrer 3 g 23 g
Energi kJ 1 232 8627
Energi kcal 295 2062

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Grilla majskolvarna. Skär loss kornen. Hacka lökarna och persiljan. Skölj tomaterna och rucolan. Skala melonerna och skär dem i tärningar. Tärna fetaosten. Varva grönsaker, meloner och ost i en stor serveringsskål (ca 4 l).
  2. Pressa saften av en citron i en bunke. Tillsätt oljan i en tunn stråle i saften under vispning. Tillsätt resten av ingredienserna till vinägretten.
  3. Servera vinägretten till salladen.

Tips:

Förvara vinägretten kallt i en glasburk med lock. Den håller sig ca en vecka i kylskåp.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5