Sommarlöksmörgås

27.5.2017
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sommarlöksmörgås

Lökarna blir saftiga i en rökpåse, och stjälkarna blir ett gott mjölkfritt pålägg.

Ingredienser

4 portioner
1 2 knippen lök
2 2 msk olja
3 2 tsk farinsocker
4 1 kvist rosmarin eller 2 tsk torkad vara
5 1 tsk salt
6 4 skivor lantbröd
Pålägg av lökstjälkar
1 2 dl finhackade lökstjälkar
2 1 ägg
3 0,5 dl sesamfrö
4 1 vitlöksklyfta
5 1 dl olja
6 2 msk vitvinsvinäger
7 1 msk honung
8 2 tsk stark senap (t.ex. Dijon)
9 0,5 tsk salt
10 0,25 tsk (1/4 tsk ) grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 74 g
Protein 6 g 26 g
Fett 36 g 145 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 1 770 7082
Energi kcal 423 1693

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hetta upp ugnen enligt anvisningen på rökpåsen. Klyv de största lökarna. Kapa stjälkarna ca 5 cm ovanför löken, hacka stjälkarna för pålägget. Rör ihop lök, olja, socker och kryddor. Häll det hela i en rökpåse. Tillslut påsen, ge den 25 minuter i ugnen. Låt påsen stå ca 10 minuter innan du öppnar den.

Tillred pålägget. Koka ägget hårt (8 minuter). Kyl det i kallt vatten och skala det. Rosta fröna i torr panna, ta 2 msk åt sidan för garnering. Skala vitlöken. Purea ingredienserna med mixer eller stavmixer.

Rosta brödet. Bre rejält med pålägg och rökt lök på skivorna. Strö frön över.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5