Solig persikotårta

15.3.2018
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Solig persikotårta

Baka en enkel osttårta som bara smälter i munnen av persikopuré och kvarg. Den frasiga bottnen smakar havre och vanilj.

Ingredienser

12 bitar
Botten
1 200 g havrekex
2 100 g margarin
3 1 tsk vaniljsocker
Fyllning
1 5 blad gelatin
2 2,5 dl vispgrädde
3 1 burk (250 g) kvarg
4 1 paket (200 g) naturell färskost
5 1,5 dl socker
6 2 tsk vaniljsocker
7 2 dl persikopuré (t.ex. Bonne)
8 1 citronskal
9 0,5 dl citronsaft
Gelé
1 4 blad gelatin
2 0,5 dl citronsaft
3 3 dl persikopuré (t.ex. Bonne)
Garnering
1 t.ex. mynta, bär, karameller

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 28 g 335 g
Protein 2 g 24 g
Fett 14 g 162 g
Kostfibrer 1 g 12 g
Energi kJ 1 018 12221
Energi kcal 243 2921

Obs! I beräkningen har inte medtagits: blad gelatin

Receptinformation

Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Krossa kexen. Smält margarinet. Rör om och krydda med peppar.
  2. Tryck ut blandningen i en rektangulär (18 x 25 cm) form klädd med bakplåtspapper eller en rund (24 cm) springform.
  3. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
  4. Vispa grädden. Rör kvargen, färskosten, sockren, persikopurén och det rivna skalet av en citron i vispgrädden.
  5. Pressa vätskan ur gelatinbladen, lös dem i den heta citronsaften. Tillsätt blandningen i en tunn stråle i fyllningen under ständig omröring. Fördela fyllningen över bottnen.
  6. Täck formen med folie och ställ den i kylskåp till nästa dag.
  7. Tillred glasyren. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Pressa vätskan ur gelatinbladen, lägg dem i den heta citronsaften. Rör gelatinet i persikopurén. Häll blandningen något avsvalnad på tårtan. Låt glasyren stelna 1–2 timmar i kylskåp. Lossa tårtan från formen, garnera.

Tips: Använd söta glutenfria kex, om du vill ha en glutenfri tårta.

Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5