Sojagravad lax med wasabimajonnäs

21.10.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sojagravad lax med wasabimajonnäs

Ingredienser

4 portioner
1 500 g Färsk laxfilé, mittparti
2 1,5 tsk salt
3 1,5 tsk socker
4 0,5 dl japansk sojasås
Dessutom
1 2 msk sesamfrö
Wasabimajonnäs
1 1 dl majonnäs
2 1 msk wasabi

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 4 g 14 g
Protein 26 g 102 g
Fett 38 g 154 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 1 919 7677
Energi kcal 459 1835

Obs! I beräkningen har inte medtagits: wasabi

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Aasialainen
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rensa eventuella ben ur filén. Strö salt och peppar över filén. Lägg laxen i en stadig fryspåse och ringla sojasås på ytan. Tillslut påsen tätt. Låt fisken ta smak i lätt press ca 6 timmar eller över natten.

Torka ytan och lossa skinnet. Skär filén i två delar på längden. Tryck sesamfrö i köttet utmed den ena långsidan av styckena. Skär styckena i ca 15 mm breda skivor. Blanda till wasabimajonnäsen och servera den till laxen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5