Sockerfria eclairbakelser

24.4.2017
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sockerfria eclairbakelser

Söta de här franska bakverken med sötningspulver, så har du sockerfria delikatesser att ställa fram på vårens och sommarens festbord.

Ingredienser

15 stycken
1 1 dl mjölk
2 1 dl vatten
3 75 g smör
4 0,25 tsk salt
5 2 dl vetemjöl
6 3 medelstora ägg
7 0,5 tsk bakpulver
Fyllning
1 1 vaniljstång
2 2 dl vispgrädde
3 2 tsk sötningspulver (t.ex. Canderel eller Hermesetas Stevia)
4 200 g kvarg
5 1 dl jordgubbspuré
6 1 msk citronsaft
7 jordgubbar

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 9 g 142 g
Protein 4 g 62 g
Fett 11 g 158 g
Kostfibrer 1 g 8 g
Energi kJ 626 9396
Energi kcal 150 2246

Obs! I beräkningen har inte medtagits: jordgubbar

Receptinformation

Ruokavalio Sokeriton, Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna, Marjat
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader. Häll mjölken, vattnet, smöret och saltet i en kastrull. Koka upp. Tillsätt mjölet på en gång och rör kraftigt, tills degen blir en klump, som lossnar från kastrullens kanter. Låt degen svalna 5 minuter.

Tillsätt äggen ett i taget under ständig vispning med elvisp. Tillsätt bakpulvret tillsammans med det sista ägget. Lägg degen i en stor spritspåse. Du kan spritsa med eller utan tyll. Spritsa 7–8 cm långa stänger av degen på bakplåtspapper på en plåt. Spritsa dem inte alltför tätt, bakverken sväller i ugnen.

Grädda eclairerna ca 25 minuter på mellersta falsen. Öppna luckan först mot slutet av gräddningen. Kolla gräddningen genom att klyva en eclair: lätt och ihålig betyder färdig.

Tillred fyllningen medan bakverken svalnar. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna, lägg dem i grädden. Smaksätt grädden med sötningspulvret och vispa den till fast skum. Rör i kvargen, de mosade jordgubbarna och citronsaften.

Klyv bakverken. Klicka eller spritsa fyllningen i bakelserna, garnera med jordgubbsskivor. Lägg på locket.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5