Snabb shakshuka

15.3.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Snabb shakshuka

Shakshuka är en läcker tomat- och äggpanna, som fungerar alla tider på dygnet. Lägg på ett lock, så blir äggen fortare färdiga.

Ingredienser

4 portioner
1 1 lök
2 2 vitlöksklyftor
3 1 paprika
4 1 burk (240 g) kikärter
5 2 tsk olja
6 1 burk (370 g) krossad tomat med chili
7 1 tsk spiskummin
8 0,5 tsk salt
9 0,25 tsk (¼ tsk) grovmalen svartpeppar
10 4 ägg
11 50 g fetaost
12 0,5 kruka koriander

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 19 g 75 g
Protein 15 g 60 g
Fett 11 g 43 g
Kostfibrer 5 g 21 g
Energi kJ 980 3920
Energi kcal 234 937

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton
Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Aamu-, väli- ja iltapalat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Hacka löken och vitlöken. Skär paprikan i tärningar. Låt kikärterna rinna av.
  2. Fräs de hackade lökarna och paprikatärningarna ett par minuter i olja i en panna. Tillsätt tomatkross, kikärter och kryddor. Koka upp.
  3. Tryck fördjupningar för äggen med en slev. Knäck äggen i fördjupningarna. Lägg på ett lock och låt maten puttra tills vitorna har koagulerat.
  4. Strö på fetaost i smulor och koriander. Servera med bröd.
Text
Foto Anna Huovinen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5