Smörgåstårta med lax och räkor

23.4.2015
8 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Smörgåstårta med lax och räkor

Ingredienser

20 portioner
1 24 skivor Smörgåstårta med lax och räkor
För fuktning
1 1 - 2 dl mjölk
Räkfyllning
1 360 g (2 påsar) räkor
2 1,5 dl majonnäs
3 1,5 dl crème fraîche
4 1 dill
5 1 rödlök, mycket finhackad
6 0,5 pressad citron, saften
7 nypa svartpeppar
Laxfyllning
1 150 g kallrökt lax
2 200 g färskost med räkor
3 2 dl gräddfil
4 1 dl gurktärningar
5 1 gräslök
På ytan
1 2 dl majonnäs
2 2 dl vispgrädde
3 citronsaft
4 180 g (1 påse) räkor
5 100 g kallrökt lax
6 1 krispig sallat
7 citronskivor
8 dill

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 17 g 335 g
Protein 11 g 215 g
Fett 26 g 527 g
Kostfibrer 2 g 31 g
Energi kJ 1 449 28978
Energi kcal 346 6926

Receptinformation

Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred fyllningarna. Tina räkorna och låt dem rinna av. Blanda till räkfyllningen av alla ingredienser.

Hacka den kallrökta laxen för den andra fyllningen. Rör ihop fyllningen av dess ingredienser.

Skär bort kanterna från toastskivorna. Lägg 6 brödskivor bredvid varandra på bakplåtspapper, fukta med mjölk. Fördela hälften av räkfyllningen på skivorna. Lägg på 6 brödskivor, fukta och bre hälften av laxfyllningen på skivorna. Lägg på ytterligare två varv med resten av fyllningarna.

Svep in tårtan i plastfilm, lägg t.ex. ett skärbräde på som tyngd. Låt tårtan ta smak minst 3 timmar i kylskåp.

Ställ tårtan på ett serveringsfat. Vispa grädden, rör i majonnäsen och smaksätt med citronsaft. Glasera tårtan. Täck tårtans kanter med strimlad sallat. Garnera ytan med lax, räkor, dill och citron.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5