Smörgåsar med äggstanning och ansjovis

21.4.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Smörgåsar med äggstanning och ansjovis

Ingredienser

4 portioner
1 4 skivor rågbröd
2 8 - 12 ansjovisfiléer
3 2 msk hackad gräslök
4 (kapris)
5 1,5 msk smör
Äggstanning
1 1 msk smör
2 4 ägg
3 1 dl gräddmjölk
4 0,5 tsk salt
5 svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 71 g
Protein 15 g 60 g
Fett 16 g 64 g
Kostfibrer 4 g 14 g
Energi kJ 1 148 4594
Energi kcal 274 1098

Receptinformation

Pääruoka-aine Muna
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Edullinen, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred äggstanningen Vispa ägg, grädde och kryddor sinsemellan. Smält fettet i en kastrull och fräs mjölet ett ögonblick. Rör äggmassan på svag värme. Ta kastrullen av plattan, då äggmassan har koagulerat men ännu är fuktig och gräddig.

Stek brödskivorna i smör, lägg dem på var sin tallrik, lägg på äggstanning och toppa med ansjovis och hackad dill, eventuellt också kapris.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5