Smörgås med rökt sik

25.2.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Smörgås med rökt sik

Små läckra smörgåsar fungerar bra som både förrätt och vickning. Laga gärna smörgåsarna ca en timme i förväg och ställ dem i kylen.

Ingredienser

4 portioner
1 8 skivor skärgårdsbröd
2 2 hårdkokta ägg
3 40 g mjukt smör
4 nypa salt
5 200 g rökt sik
6 en bit gurka
7 dill
8 kapris
9 1 dl crème fraîche
10 1 msk pepparrotspasta

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 27 g 109 g
Protein 17 g 69 g
Fett 20 g 82 g
Kostfibrer 4 g 16 g
Energi kJ 1 524 6094
Energi kcal 364 1456

Obs! I beräkningen har inte medtagits: pepparrotspasta

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka äggen, rör i smöret och smaksätt äggsmöret med salt. Tärna gurkan fint. Stycka siken, avlägsna eventuella ben.
Smaksätt crème fraîche med pepparrotskräm. Halvera brödskivorna. Bre äggsmör på brödskivorna. Toppa med hackad dill och gurktärningar. Fördela siken på skivorna. Garnera med kapris. Ringla pepparrotsgrädde på bröden.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5