Smörgås med getost och tomat

18.6.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Smörgås med getost och tomat

Ingredienser

6 portioner
1 3,5 dl mjölk eller vatten
2 1 tsk salt
3 1 msk sirap
4 0,3 paket (ca 17 g) jäst
5 1 riven morot
6 1,5 dl havreflingor
7 7 dl semmel- eller jästbrödsmjöl
8 3 msk olja, smält margarin eller smör
Fyllning
1 150 g mjuk getost
2 8 soltorkade tomater
På ytan
1 sesamfrö

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 51 g 307 g
Protein 17 g 100 g
Fett 18 g 106 g
Kostfibrer 5 g 32 g
Energi kJ 1 819 10913
Energi kcal 435 2608

Obs! I beräkningen har inte medtagits: sesamfrö

Receptinformation

Ruokavalio Munaton
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör salt, oregano, sirap och jäst i det fingervarmas spadet. Tillsätt havregrynen och så mycket vetemjöl att degen blir mjuk. Arbeta degen smidig. Arbeta in fettet i degen mot slutet av knådningen. Täck degen med en duk, låt den jäsa 45–60 minuter.

Kavla ut degen till en rektangulär platta. Fördela getosten och de hackade tomaterna på plattan. Rulla ihop plattan till en rulle. Jäs ca 1/2 timme. Pensla ytan med vatten och strö sesamfrö på den. Grädda i ugn ca 35 minuter i 200°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5