Smörgås med broccoli och avokado

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Smörgås med broccoli och avokado

Vegetarisk smörgås med avokado och broccoli. Rucolapeston ger smörgåsen saftighet.

Ingredienser

4 portioner
1 8 skivor flerkornstoast
2 300 g broccoli
3 2 avokadofrukter
4 1 limefrukt, saften
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
Rucolapesto
1 1 dl rucola
2 0,5 dl pinjenötter
3 1 vitlöksklyfta
4 1 dl riven parmesanost
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
7 0,5 dl olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 113 g
Protein 15 g 59 g
Fett 35 g 141 g
Kostfibrer 9 g 35 g
Energi kJ 2 047 8187
Energi kcal 489 1957

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Lounas, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred rucolapeston. Lägg rucolan, pinjenötterna, vitlöken, den rivna parmesanosten och kryddorna i en mixer och kör blandningen slät. Tillsätt oljan lite i taget tills peston är smidig.

Stycka broccoli och koka den på svag värme under lock i kort spad ca 5 minuter eller tills skaftdelarna är mjuka. Skölj i rinnande kallt vatten.

Klyv avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med sked. Stycka avokadon, vänd i limesaft och kryddor. Vänd i broccoli. Bre rucolapesto på rostat bröd, toppa med avokadoblandningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5