Smörgås med broccoli och avokado

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Smörgås med broccoli och avokado

Vegetarisk smörgås med avokado och broccoli. Rucolapeston ger smörgåsen saftighet.

Ingredienser

4 portioner
1 8 skivor flerkornstoast
2 300 g broccoli
3 2 avokadofrukter
4 1 limefrukt, saften
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
Rucolapesto
1 1 dl rucola
2 0,5 dl pinjenötter
3 1 vitlöksklyfta
4 1 dl riven parmesanost
5 nypa salt
6 nypa grovmalen svartpeppar
7 0,5 dl olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 28 g 113 g
Protein 15 g 59 g
Fett 35 g 141 g
Kostfibrer 9 g 35 g
Energi kJ 2 047 8187
Energi kcal 489 1957
Provat recept

Instruktioner

Tillred rucolapeston. Lägg rucolan, pinjenötterna, vitlöken, den rivna parmesanosten och kryddorna i en mixer och kör blandningen slät. Tillsätt oljan lite i taget tills peston är smidig.

Stycka broccoli och koka den på svag värme under lock i kort spad ca 5 minuter eller tills skaftdelarna är mjuka. Skölj i rinnande kallt vatten.

Klyv avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med sked. Stycka avokadon, vänd i limesaft och kryddor. Vänd i broccoli. Bre rucolapesto på rostat bröd, toppa med avokadoblandningen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5