Smörgås med avokado och rödbetshummus

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Smörgås med avokado och rödbetshummus

Fördjupa avokadons smak med en kryddig rödbetshummus.

Ingredienser

4 portioner
1 4 skivor rågbröd
2 2 avokadofrukter
3 0,5 limefrukt, saften
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 1 dl rucola
Rödbetshummus
1 2 (250 g) kokt rödbeta
2 1 burk (290/175 g) förkokta kikärter
3 2 msk tahini (sesampasta)
4 0,5 limefrukt, saften
5 1 tsk spiskummin
6 0,5 tsk salt
7 nypa grovmalen svartpeppar
8 2 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 104 g
Protein 8 g 33 g
Fett 20 g 79 g
Kostfibrer 11 g 43 g
Energi kJ 1 331 5323
Energi kcal 318 1272

Obs! I beräkningen har inte medtagits: tahini (sesampasta)

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred rödbetshummusen. Skala och stycka rödbetorna, lägg dem i en mixer. Tillsätt kikärterna med spad. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en slät puré.

Klyv avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med sked. Stycka avokadon, vänd tärningarna i limesaft och kryddor.

Bre rödbetshummus på brödskivorna, toppa med avokado och sallatsblad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5