Smörgås med avokado och rödbetshummus

27.12.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Smörgås med avokado och rödbetshummus

Fördjupa avokadons smak med en kryddig rödbetshummus.

Ingredienser

4 portioner
1 4 skivor rågbröd
2 2 avokadofrukter
3 0,5 limefrukt, saften
4 nypa salt
5 nypa grovmalen svartpeppar
6 1 dl rucola
Rödbetshummus
1 2 (250 g) kokt rödbeta
2 1 burk (290/175 g) förkokta kikärter
3 2 msk tahini (sesampasta)
4 0,5 limefrukt, saften
5 1 tsk spiskummin
6 0,5 tsk salt
7 nypa grovmalen svartpeppar
8 2 msk olivolja

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 26 g 104 g
Protein 8 g 33 g
Fett 20 g 79 g
Kostfibrer 11 g 43 g
Energi kJ 1 331 5323
Energi kcal 318 1272

Obs! I beräkningen har inte medtagits: tahini (sesampasta)

Provat recept

Instruktioner

Tillred rödbetshummusen. Skala och stycka rödbetorna, lägg dem i en mixer. Tillsätt kikärterna med spad. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en slät puré.

Klyv avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med sked. Stycka avokadon, vänd tärningarna i limesaft och kryddor.

Bre rödbetshummus på brödskivorna, toppa med avokado och sallatsblad.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5