Smoothietårta

27.8.2016
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Smoothietårta

Smoothien smakar också som tårta.

Ingredienser

8 portioner
Botten
1 4 dl müsli
2 2 msk vatten
Fyllning
1 1 påse (250 g) djupfrysta jordgubbar
2 1 påse (200 g) djupfrysta svarta vinbär
3 8 gelatinblad
4 2 bananer
5 2 dl naturell yoghurt
6 2 msk honung eller socker
7 1 limefrukt, saften
Garnering
1 müsli

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 29 g 235 g
Protein 4 g 29 g
Fett 3 g 21 g
Kostfibrer 5 g 38 g
Energi kJ 688 5501
Energi kcal 164 1315

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Låt bären för fyllningen tina till hälften. Kör müsli och vatten till en jämn massa i en matberedare med hackarkniv. Klä en tårtform (diam. 20 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut müslismulorna över formens botten. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i rikligt kallt vatten.
Diska maskinens bunke. Purea bären, bananerna, yoghurt och socker. Koka upp limesaften och lös de blötlagda gelatinbladen ett i taget i skaften. Häll gelatinet i fyllningen i en tunn stråle medan maskinen går. Häll fyllningen i en skål och täck den med plastfilm. Ställ skålen i kylskåp över natten. Garnera med müsli.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5