Smaka på mikrobryggeriernas öl

25.11.2015
0 betyg

Dagens restauranggäster efterlyser ett allt större utbud öl. Därför erbjuder också S-gruppens restauranger mikrobryggeriernas öl som ofta har en lokal prägel.

Lokalt och smått, men mycket gott

Antalet inhemska mikrobryggerier är större än någonsin och nya aktörer tillkommer fortlöpande.

"Standardöl i all ära, men dagens restauranggäster efterlyser ett allt större utbud", säger kedjechef Miko Kamppuri från kedjestyrningen vid SOK:s rese- och förplägnadshandel.

Han uppmanar kunderna att be restaurangpersonalen om ölrekommendationer. Restaurangerna saluför även varierande säsongsvaror och begränsade ölpartier. Det lönar sig att smaka på mikrobryggeriernas öl som ofta har en lokal prägel. I till exempel Satakunta brygger man öl på landskapsväxten havtorn. 

På grund av den stora popu­lariteten och efterfrågan har S-gruppen breddat sitt sortiment av flasköl. Därtill saluför många av gruppens restauranger fatöl från olika mikrobryggerier. Bland annat Original Sokos Hotel Vantaa i Vanda, Solo Sokos Hotel Torni Tampere i Tammerfors och Solo Sokos Hotel Lahden Seurahuone i Lahtis har fått öl uppkallade efter sig. För närvarande förbereder S-gruppen konceptet Beer&You som går ut på att informera kunderna om hur man kan kombinera mat och öl.

"Nästan alla maträtter går att kombinera med öl. Dagens trendiga amerikanska öl med stor humle­beska lämpar sig utmärkt till bland annat burgare och street food", säger Miko Kamppuri.

Text:
Foto: Meeri Utti
Arvioi artikkeli (sv)

Betygsätt

1/5 5/5