Småbröd med tjinuski och salta nötter

23.3.2015
9 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Småbröd med tjinuski och salta nötter

Ingredienser

15 stycken
Botten
1 200 g margarin
2 2,5 dl socker
3 3 ägg
4 5 dl vetemjöl
5 2 tsk bakpulver
6 2 tsk vaniljsocker
7 2 dl mjölk
Glasyr
1 2 dl vispgrädde
2 2 dl farinsocker
3 1 msk margarin
4 2,5 dl salta nötter

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 43 g 649 g
Protein 7 g 110 g
Fett 23 g 338 g
Kostfibrer 3 g 39 g
Energi kJ 1 693 25401
Energi kcal 405 6071

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Vispa fettet och sockret till skum. Vispa i äggen ett i taget. Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och tillsätt dem turvis med mjölk i smeten. Tryck ut degen på bakplåtspapper i en ca 25 x 35 cm rektangulär form. Grädda i ugn på mittfalsen, ca 25 minuter i 175°C.

Låt bottnen svalna. Häll grädden och farinsockret i en hög kastrull. Koka ca 10 minuter; rör om då och då. Gör dropptestet. Låt en liten droppe tjinuski falla i ett glas kallt vatten; om den stelnar, är den färdig.

Rör i en klick margarin. Hacka nötterna fint och fördela dem över bottnen. Ringla tjinuskin över. Skär tårtan i bitar.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5