Små semlor med nötter

21.8.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Små semlor med nötter

Ingredienser

16 stycken
1 2,5 dl vatten eller mjölk
2 0,5 påsar (5,5 g) torrjäst
3 1,5 tsk salt
4 1 msk honung eller sirap
5 0,75 dl grovmalen hasselnöt
6 2 msk olja
7 6 dl vetemjöl
Pensla med
1 1 ägg
På ytan
1 hackade nötter eller rosmarin
2 saltflingor

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 19 g 303 g
Protein 4 g 62 g
Fett 4 g 70 g
Kostfibrer 1 g 22 g
Energi kJ 549 8784
Energi kcal 131 2100

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Edullinen, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillsätt jäst, salt, honung eller sirap, hackade nötter och olja i den rejält fingervarma vätskan. Rör om väl. Tillsätt så mycket mjöl att degen blir mjuk och smidig. Knåda tills degen lossnar från händerna och bunkens kanter. Täck degen med en duk, ställ dem varmt och låt den jäsa till dubbel volym.

Häll upp degen på arbetsbänken och arbeta luften ur degen. Baka ut den till stänger, stycka stängerna. Rulla bitarna till spolformade semlor. Låt degen jäsa ca 20 minuter under duk.

Pensla ytan med ägg rört med en skvätt vatten. Strö hackade nötter eller rosmarin och saltflingor på semlorna. Grädda ca 12 minuter i 225°C ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5