Skojtårta

27.3.2017
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Skojtårta

Den höga chokladtårtan har en slät yta av kräm, jordgubbar marinerade i lime som fyllning och en ståtlig samling god garnering.

Ingredienser

12 bitar
1 6 dl vetemjöl
2 2 dl kakaopulver
3 2 tsk bakpulver
4 2 tsk matsoda
5 100 g margarin
6 3,5 dl socker
7 1,5 dl farinsocker
8 3 ägg
9 3 dl surmjölk
10 2 dl hett, starkt kaffe
Ljus kräm
1 150 g margarin
2 2,5 dl florsocker
3 3 msk vispgrädde
Skär kräm
1 150 g margarin
2 2,5 dl florsocker jordgubbe
3 3 msk vispgrädde
Dessutom
1 50 g choklad (vit och/eller mörk)
2 500 g jordgubbar eller hallon
3 1 lime, saften
4 små påskägg eller karameller
5 (färsk mynta)

Näringsinnehåll

Bitar Recept
Kolhydrater 89 g 1068 g
Protein 8 g 96 g
Fett 23 g 276 g
Kostfibrer 5 g 58 g
Energi kJ 2 516 30191
Energi kcal 601 7216

Obs! I beräkningen har inte medtagits: små påskägg eller karameller

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Baka bottnarna. Smörj och bröa två formar (Ø 15 cm). Blanda de torra ingredienserna sinsemellan. Smält margarinet. Rör margarin, ägg och surmjölk i mjölet. Tillsätt kaffet och vispa smeten jämn. Fördela i formar och grädda ca 45 minuter i 175 grader. Ställ dem att svalna. Stjälp upp och ställ kallt.

Smält chokladen, bre den tunt på bakplåtspapper och ställ i frys.

Tillred krämerna i olika kärl. Rör det rumstempererade margarinet mjukt. Tillsätt florsockret litet i taget. Tillsätt grädden och vispa. Lägg den skära krämen i en spritspåse.

Ta bär åt sidan för garnering, skär resten i skivor och fukta dem med limesaft. Jämna och klyv bottnarna. Spritsa en cirkel av kräm längs kanten av tårtbottnen. Fyll med bär. Upprepa med resten av bottnarna. Glasera tårtan tunt med den ljusa krämen. Ställ kallt att vila i 20 minuter.

Spritsa skär kräm på den under delen av tårtan. Jämna ytan. Glasera den övre delen med ljus kräm. Jämna glasyren med en spatel doppad i hett vatten. Garnera med krämrosetter, bär, karameller och chokladbitar.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5