Skinkpizzor på nudelbotten

19.3.2018
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Skinkpizzor på nudelbotten

Den här frasiga pizzan med botten av fullkornsnudlar är ungdomarnas favorit. På de trendiga nudelbottnarna är det fritt fram med fyllningar.

Ingredienser

4 portioner
1 200 g fullkornsnudlar
2 1 ägg
3 1 påse (175 g) riven ost
4 150 g rökt skinka
5 0,5 askar (à 250 g) körsbärstomater
6 0,5 liten rödlök
7 1 dl pastasås med chili (Rainbow)
Dessutom
1 50 g rucola eller babyspenat

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 38 g 152 g
Protein 24 g 96 g
Fett 22 g 86 g
Kostfibrer 2 g 10 g
Energi kJ 1 857 7428
Energi kcal 444 1775

Receptinformation

Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  1. Koka nudlarna mjuka i vatten smaksatt med salt. Häll av vattnet och kyl nudlarna i ett durkslag.
  2. Värm ugnen till 225 grader. Täck en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Häll nudlarna i en bunke. Knäck i ett ägg. Tillsätt ca hälften av den rivna osten. Blanda ägget och osten i nudlarna med  rena händer, så ägget blandas effektivt med nudlarna.
  4. Dela nudlarna i fyra högar på bakplåtspapper på en plåt. Platta till högarna så de blir ca 1 cm tjocka.
  5. Tärna skinkan. Skölj och klyfta tomaterna. Skala och skiva rödlöken.
  6. Klicka pastasås på bottnarna. Fördela skinka, tomat och rödlök jämnt på bottnarna. Toppa med resten av den rivna osten.
  7. Grädda pizzorna på mittfalsen ca 10 minuter, tills osten är vackert brynt och bottnens kanter är lite knapriga.
  8. Skölj rucola eller spenat, klappa bladen torra med hushållspapper. Strö på den färdiga pizzan.
Text
Foto Panu Pälviä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5