Skinkfrestelse med savojkål

9.9.2018
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Skinkfrestelse med savojkål

Lägg en rejäl mängd savojkål i skinkfrestelsen och gör rätten saftig med ostgrädde.

Ingredienser

1 0,5 (ca 600 g) savojkål
2 2 msk rybsolja
3 1 påse (500 g) potatis- och lökstrimlor (frysvara)
4 1 påse (300 g) skinkstrimlor
5 2 burkar (à 2 ½ dl) matlagningsgrädde med tre ostar
6 2 tsk provensalsk örtblandning
7 1 tsk salt
8 2 dl riven ost
Dessutom
1 1 msk rybsolja för formen

Näringsinnehåll

Recept
Kolhydrater 107 g
Protein 106 g
Fett 179 g
Kostfibrer 18 g
Energi kJ 10395
Energi kcal 2484

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Pääruoka-aine Sianliha
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225 grader. Hacka kålen. Stek kålen 2–4 minuter i olja i en stekpanna.
  • Smörj en låg ugnsform. Häll potatisstrimlorna i formen. Rör i kål, skinka och grädde. Krydda med örtblandning och salt.
  • Grädda frestelsen 20 minuter på nedersta falsen. Sänk värmen till 200 grader, strö riven ost på ytan och tillred ytterligare 30 minuter.
Text
Foto Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5