Skedkakor

23.3.2015
16 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Skedkakor

Ingredienser

25 stycken
1 200 g smör
2 1,5 dl socker
3 4 dl vetemjöl
4 2 tsk vaniljsocker
5 1 tsk matsoda
Fyllning
1 1,5 dl sylt eller marmelad
På ytan
1 0,5 dl socker

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 17 g 433 g
Protein 1 g 30 g
Fett 7 g 166 g
Kostfibrer 0 g 11 g
Energi kJ 561 14025
Energi kcal 134 3352

Receptinformation

Ruokavalio Kasvis
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Bildförsedda instruktioner

Skedkakor_1

Koka upp smöret i en kastrull och låt det puttra 5–10 minuter på svag värme; rör om då och då. Häll smöret i en bunke då skummet har lagt sig och smöret brynts lätt.

Skedkakor_2

Tillsätt sockret i bunken; rör inte om. Rör om, då blandningen har svalnat.

Skedkakor_3

Blanda de torra ingredienserna sinsemellan och sikta dem i smeten. Rör degen jämn.

Skedkakor_4

Tryck en klick deg i taget i en liten sked, platta till ytan, lossa degklickarna och rada dem på bakplåtspapper på en plåt. Grädda ca 12 minuter i 175°C.

Skedkakor_5

Bre sylt eller marmelad på hälften av småkakorna, placera resten på som lock.

Skedkakor_6

Rulla skedkakorna i socker.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5