Skakpotatis

26.5.2017
20 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Skakpotatis

Sommarens bästa tilltugg kommer direkt från Savolax: nypotatis som skakats rejält i kastrullen.

Ingredienser

5 portioner
1 1 kg nypotatis
2 2 l vatten + 1 tsk salt
3 4 stjälkar salladslök
4 1 kruka dill
5 1 burk (250 g) crème fraîche
6 50 g smör

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 34 g 170 g
Protein 5 g 24 g
Fett 23 g 113 g
Kostfibrer 2 g 11 g
Energi kJ 1 531 7653
Energi kcal 366 1829

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Koka potatisarna färdiga i vatten smaksatt med salt. Små blir färdiga på 10 minuter, större på 15–20 minuter.

Hacka lökstjälkarna och dillen medan potatisarna kokar.

Häll av kokvattnet. Lägg lökstjälkar, dill, crème fraîche och smör i kastrullen.

Lägg på locket och skaka kastrullen kraftigt, så potatisarna går lite sönder och ingredienserna blandas. Servera omedelbart.

Tips: Du kan ersätta crème fraîche med smetana.

Text
Foto Piia Arnould
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5