Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Skådespelare Laura Malmivaara: "Min älsklingsrätt är pasta"

Teksti:
Tiina Leppiniemi
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 25.5.2016
|
Muokattu: 31.8.2020
Mat innebär lycka och trygghet. I vår familj har vi alltid något grönt på tallriken – det hör till.

"När jag besöker mitt barndomshem blir jag alltid bjuden på mat. Det känns tryggt. Min mor, som är en skicklig kock, använder rena och färska råvaror. Det gör jag också – hemma äter vi mycket fisk och vegetabilier.

Jag är dålig på att storhandla och därför besöker jag mataffären så gott som dagligen. I mån av möjlighet väljer jag inhemska och ekologiska varor trots det något högre priset. Med undantag för knackkorv undviker jag så kallad färdigmat. Pasta är min älsklingsrätt – ibland äter jag en stor portion pasta med enbart ketchup.

Jag är ingen stjärnkock, men jag strävar efter att bli bättre på matlagning. Mina största handikapp är bristande tålamod och oförmåga att krydda maten rätt. Jag uppskattar enkla och okomplicerade recept och när jag har bråttom följer jag stundens ingivelse. Jag skulle nog aldrig ha klarat skivan utan affärens färska rispastejer som barnen kan tugga i sig i bilen.

När hela familjen sitter vid matbordet och äter fisk och potatis känner jag mig lycklig och tillfreds med tillvaron. Den gemensamma stunden ger mig en känsla av att ha lyckats som mor."

Laura Malmivaara
skådespelare