Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ska vi chansa eller ska vi åka till ABC?

Teksti:
Veli-Pekka Ääri
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.5.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Jag och frun var övertygade om att vårt besök var en traumatisk upplevelse, kanske till och med ett hot mot arbetssäkerheten, för personalen på ABC", skriver Samarbetes Chefredaktören Veli-Pekka Ääri.

Vi besökte ABC Piihovi i Salo med familjen en gång på väg hem från en släktträff och alla tre barnen, då 6, 3 och 1,5 år gamla, skrek i mun på varandra.

Jag och frun var övertygade om att vårt besök var en traumatisk upplevelse, kanske till och med ett hot mot arbetssäkerheten, för personalen på ABC. Men utåt syntes det inte.

Barnen tystnade ett efter ett när toalettbesöken var avklarade och vi snabbt fick mat de gillade till bordet. Efter den gången har vi inte längre chansat, utan alltid åkt till ABC när det har börjat komma svaga signaler från baksätet på att situationen håller på att spåra ur.

Alla tre barnen skrek i mun på varandra.

Barnen blir lyckligtvis större. Det äldsta barnet tog studenten i vår, men bra service glömmer man inte.

Välkända tv-personligheten Hanna Sumari, är av samma åsikt. Sumari som trivs bakom styret på sin mc om somrarna uppskattar bensinstationer som är snygga och städade och alltid har öppet.

"Och sådana finns det verkligen inte i alla länder, även om man skulle tro det", berättar hon.

Hon har för vana att säga som hon tycker, och hon bryr sig inte ett skvatt om att vissa tycker att ABC-kedjan har trängt undan alla pittoreska landsvägshak i Finland.

"Det har den inte, och jag saknar heller inte de fettosande barerna", säger Sumari.

Min favoritsysselsättning på semestern är att läsa.

På ABC fungerar servicen och pausen känns faktiskt som en paus. Med den nya mobilappen säkerligen ännu bättre.

Sommaren med heta grusvägar och skvalpande vågor står för dörren. Tankarna börjar så sakteliga gå till semestern. Min favoritsysselsättning på semestern är att läsa. En sommarpocket slinker enkelt ner i varukorgen till exempel under shoppingturen på Prisma.

Det är någonting magiskt med att läsa. Det ger verkligen en inre ro. Böcker ger näring åt fantasin och är därför ett utmärkt sätt att rensa hjärnan.

Efter en lång vinter gör ljuset och värmen gott för hela kroppen – med eller utan bok. Låt oss med andra ord njuta av sommaren, var och en på sitt sätt!