Sjömansbiff av malet kött

21.8.2014
5 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sjömansbiff av malet kött

Ingredienser

4 portioner
1 1 kg potatis
2 2 lökar
3 300 g malet kött av svin och nöt
4 1 ägg
5 1 tsk salt
6 0,5 tsk svartpeppar
7 2 tsk senap
8 4 dl vatten (delvis öl)
9 1 köttbuljongtärning
10 3 kryddpepparkorn
11 1 - 2 lagerblad

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 36 g 143 g
Protein 20 g 78 g
Fett 15 g 61 g
Kostfibrer 3 g 11 g
Energi kJ 1 547 6189
Energi kcal 370 1479

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Pääruoka-aine Jauheliha
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala och skiva potatisarna, skär löken i ringar. Rör ägg, salt och peppar i köttet. Forma 8 bullar av degen, tryck ut dem till små biffar. Bryn biffarna i en stekpanna. Fördela hälften av potatisskivorna och alla lökringar över en ugnsform. Krydda lätt med salt. Rada biffarna över, pensla dem med senap. Täck med resten av potatisen. Hetta upp vattnet och smula i buljongtärningen. Häll spadet i formen, tillsätt pepparkornen och lagerbladet. Tillred ca en timme i 200 graders ugnsvärme.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5