Siskonkorvssoppa med kål

18.12.2014
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Siskonkorvssoppa med kål

Ingredienser

4 portioner
1 300 g kål
2 purjolök
3 300 g kålrot
4 2 morötter
5 3 potatisar
6 1 msk olja
7 2 msk tomatpuré
8 1 tsk kummin
9 1 tsk timjan
10 1,5 l vatten
11 2 grönsaksbuljongtärningar
12 1 lagerblad
13 400 g siskonkorvar
14 1 tsk salt
Dessutom
1 basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 73 g
Protein 14 g 56 g
Fett 24 g 97 g
Kostfibrer 5 g 20 g
Energi kJ 1 453 5811
Energi kcal 347 1389

Receptinformation

Pääruoka-aine Makkara
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tvätta purjolöken, strimla den och kålen. Skala och tärna rotsakerna, stöt kumminfröna i en mortel. Fräs purjolöken och kålen i olja i en kastrull. Tillsätt kålrots- och morotstärningarna, tomatpuré, kummin och timjan och vänd ett ögonblick. Tillsätt vattnet och lagerbladet, smula i tärningarna. Koka 5 minuter. Skölj och tillsätt potatistärningarna, koka ytterligare 5 minuter. Pressa inkråmet i siskonkorvarna i små stycken i det kokande spadet och koka ca 5 minuter, tills korven är färdig. Krydda, strö hackad basilika över.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5