Sillsmörgås

23.3.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sillsmörgås

Ingredienser

8 stycken
1 8 skivor mörk limpa
2 2 msk margarin
3 2 kokta potatisar
4 2 kokta ägg
5 100 g matjessill
6 1 burk (150 g) crème fraîche
7 dill
Marinerad rödlök
1 2 rödlökar
2 0,5 dl rödvinsvinäger
3 1 msk socker
4 0,5 tsk salt

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 18 g 148 g
Protein 6 g 49 g
Fett 9 g 74 g
Kostfibrer 2 g 18 g
Energi kJ 766 6130
Energi kcal 183 1465

Receptinformation

Pääruoka-aine Kala
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Piknik, Brunssi

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred marinerad rödlök. Skala lökarna och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en bunke, häll rödvinsvinäger över. Tillsätt saltet och sockret. Rör om, låt det hela ta smak minst 10 minuter.

Häll av marinaden. Bre fett på brödskivorna. Skala och skiva potatisarna och äggen. Lägg potatis, ägg och sill på brödskivorna. Fyll crème fraîche i en fryspåse och spritsa på smörgåsarna. Garnera med dill.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5