Shepherd's pie med Härkis

24.8.2016
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Shepherd's pie med Härkis

Ingredienser

7 portioner
1 1 paket (250 g) preparat av bondböna (Härkis)
2 1 purjolök
3 400 g förkokta rödbetsklyftor
4 3 - 5 vitlöksklyftor
5 2 msk olja
6 1 msk balsamvinäger
7 2 dl vatten
8 1 grönsaksbuljongtärning
9 75 - 100 g smulad blåmögelost
10 2 msk hackad färsk timjan eller 1 tsk torkad
11 nypa salt
12 nypa svartpeppar
Potatismos
1 2 msk (totalt 800 g) potatismosingredienser (frysvara)
2 4 dl mjölk
3 2 msk smör eller margarin
4 1 tsk salt
5 1 (2 dl) hackad rucola eller spenat

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 25 g 177 g
Protein 8 g 58 g
Fett 13 g 90 g
Kostfibrer 3 g 21 g
Energi kJ 1 058 7405
Energi kcal 253 1770

Obs! I beräkningen har inte medtagits: (250 g) preparat av bondböna (Härkis)

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tillred potatismoset enligt anvisningen på förpackningen. Hacka en kruka rucola och rör örten i potatismoset. Ställ moset åt sidan.
Klyv purjolöken, skölj den väl och hacka den. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Fräs lökarna i en skvätt het olja i en stekpanna. Tillsätt rödbetsklyftorna, stek 10 minuter.
Häll i en skvätt balsamvinäger, låt den koka upp. Mal lite peppar över grönsakerna. Tillsätt vattnet och buljongtärningen. Tillsätt timjan i det här skedet, om du använder torkad. Koka tills rödbetorna är mjuka, ca 10 minuter.
Tillsätt Härkis, blåmögelost och hackad färsk timjan i grönsaksblandningen. Hetta upp och smaka av saltet.
Häll blandningen i en smord ugnsform. Toppa med potatismoset.
Stek anrättningen 10 minuter i 200 graders ugnsvärme. Koppla slutligen på grillmotstånden och grilla ytan 2–3 minuter. Håll ett öga på rätten medan den grillas, så ytan inte bränns; den ska ha vacker färg och en frasig yta. Låt rätten vila en stund innan den serveras.

Text
Foto Tiina Rantanen
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5