Senapssill

25.11.2015
2 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Senapssill

Ingredienser

8 portioner
1 150 g matjesfiléer
2 0,75 dl söt senap
3 1 msk dijonsenap
4 2 msk spritättika
5 1 msk socker
6 1 dl crème fraîche
7 1 dl olja
8 0,5 tsk grovmalen svart- eller vitpeppar
9 0,5 tsk salt
10 0,5 dl hackad dill
11 (1 liten rödlök)

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 7 g 53 g
Protein 3 g 27 g
Fett 20 g 158 g
Kostfibrer 0 g 2 g
Energi kJ 909 7273
Energi kcal 217 1738

Receptinformation

Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skölj, torka av och stycka sillfiléerna. Rör samman senap, ättika, socker och crème fraîche. Tillsätt oljan i en tunn stråle under omröring. Smaksätt med salt, peppar och dill och evt. med hackad rödlök. Varva sillbitarna och såsen i en burk. Låt rätten stå i kylskåp minst ett dygn.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5