Semlor på yoghurt med nötter

18.12.2014
4 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Semlor på yoghurt med nötter

Ingredienser

20 stycken
1 2 dl naturell yoghurt
2 3 dl kokande vatten
3 50 g jäst
4 2 msk sirap
5 1 tsk salt
6 2 tsk fänkål
7 2 dl nötter, t.ex. hasselnötter
8 12 dl semlemjöl
9 1 dl olja

Näringsinnehåll

Stycken Recept
Kolhydrater 22 g 436 g
Protein 5 g 94 g
Fett 10 g 192 g
Kostfibrer 3 g 59 g
Energi kJ 805 16100
Energi kcal 192 3848

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Brunssi, Välipalat

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Lägg yoghurten i en bunke och häll kokande vatten över. Lös jästen i den fingervarma vätskan. Blanda i sirap, salt och de i mortel stötta fänkålsfröna. Hacka nötterna, tillsätt. Rör i så mycket semlemjöl att du får en smidig deg. Tillsätt oljan och resten av mjölet, arbeta degen jämn. Låt degen jäsa ca 45 minuter under duk.

Forma några stänger av degen på en mjölad arbetsbänk. Skär stängerna i lika stora stycken. Forma bitarna till avlånga semlor, lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa 15 minuter under duk. Grädda först 5 minuter i 250 graders ugnsvärme. Sänk värmen till 175 grader och grädda ytterligare ca 8 minuter, tills semlorna är färdiga.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5