Semlor med örtöga

18.6.2014
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Semlor med örtöga

Ingredienser

6 portioner
1 3,5 dl mjölk eller vatten
2 1 tsk salt
3 1 msk sirap
4 0,3 paket (ca 17 g) jäst
5 1 riven morot
6 1,5 dl havreflingor
7 7 dl semmel- eller jästbrödsmjöl
8 3 msk olja, smält margarin eller smör
Fyllning
1 50 g smör
2 1 msk olja
3 1 vitlöksklyfta, krossad
4 3 msk hackad persilja
5 3 msk färsk hackad basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 49 g 293 g
Protein 10 g 61 g
Fett 19 g 113 g
Kostfibrer 5 g 29 g
Energi kJ 1 702 10212
Energi kcal 407 2441

Obs! I beräkningen har inte medtagits: vitlöksklyfta, krossad

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Leivonnaiset

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Rör salt, sirap, jäst och riven morot i det fingervarmas spadet Tillsätt havregrynen och så mycket vetemjöl att degen blir mjuk. Arbeta degen smidig. Arbeta in fettet i degen mot slutet av knådningen. Täck degen med en duk, låt den jäsa 45–60 minuter.

Dela degen i 6 delar, forma styckena till runda bullar. Låt degen jäsa under duk. Blanda oljan, en krossad vitlöksklyfta och örterna i mjukt smör. Gör en stor fördjupning i varje semla. Fyll fördjupningarna med örtsmör. Tillred ca 15 minuter i 225°C.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5