Selleri- och panzanellasallad

25.7.2016
3 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Selleri- och panzanellasallad

Grönsaker och brödkrutonger blir en italiensk panzanella.

Ingredienser

6 portioner
1 8 tomater
2 1 msk rödvinsvinäger
3 0,25 tsk salt
4 nypa grovmalen svartpeppar
5 0,5 ljust bröd
6 4 msk olivolja
7 5 stjälkar bladselleri
8 1 rödlök
9 0,5 kruka basilika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 48 g 291 g
Protein 11 g 64 g
Fett 12 g 70 g
Kostfibrer 20 g 120 g
Energi kJ 1 446 8678
Energi kcal 346 2074

Receptinformation

Ruokavalio Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Edullinen, Lounas

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Hacka tomaterna. Rör i ättikan och kryddorna. Tärna brödet och stek det knaprigt i olja. Tillsätt brödtärningarna med tomaterna. Stycka sellerin och lökarna, hacka basilikan och tillsätt i salladen.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5