Selleri- och ostgratäng

21.10.2015
0 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Selleri- och ostgratäng

Ingredienser

6 portioner
1 600 g rotselleri
2 500 g mjöliga potatisar
3 150 g riven ost
4 1,5 tsk salt
5 0,5 tsk grovmalen svartpeppar
6 2 dl grädde
I formen
1 margarin

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 18 g 111 g
Protein 11 g 64 g
Fett 14 g 83 g
Kostfibrer 4 g 24 g
Energi kJ 1 026 6159
Energi kcal 245 1472

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Smörj formen med margarin. Skala sellerin och potatisarna och skär dem i mycket tunna skivor med t.ex. en osthyvel. Varva skivorna i formen med riven ost, salt och peppar.

Häll i hälften av grädden. Tillred ca 40 minuter i 200 graders ugnsvärme. Ta formen ur ugnen, jämna ytan och häll i resten av grädden. Tillred ytterligare 15–20 minuter. Låt rätten vila någon minut under folie.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5