Sejsoppa à la Thai

27.12.2013
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sejsoppa à la Thai

Ingredienser

4 portioner
1 1 paket (400 g) djupfryst sej
2 1 bit (70 g) purjolök
3 1 msk olja
4 1 bit (30 g) färsk ingefära
5 4 (250 g) potatisar
6 2 (100 g) stora morötter
7 2 msk röd currypasta
8 1 burk (400 g) kokosmjölk
9 6 dl vatten
10 1 fiskbuljongtärning

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 14 g 55 g
Protein 21 g 85 g
Fett 26 g 104 g
Kostfibrer 2 g 6 g
Energi kJ 1 563 6253
Energi kcal 374 1494

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Thaimaalainen
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Tina fisken till hälften och tärna den. Klyv och skölj purjolöken och skär den i tunna strimlor. Fräs purjolöken och den rivna ingefäran i olja i en kastrull.

Skala och tärna potatisarna och morötterna. Tillsätt rotsakerna i kastrullen med currypasta, kokosmjölk och vatten. Smula i tärningen. Koka ca 10 minuter.

Tillsätt fisken i grytan och koka någon minut, tills fisken är färdig.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Välkommen på inköp