Sås på rostad vitlök

21.9.2015
1 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sås på rostad vitlök

Ingredienser

6 portioner
1 1 hel vitlök
2 2 msk olivolja
3 2 dl turkisk yoghurt
4 1 tsk dijonsenap
5 nypa socker
6 nypa salt
7 nypa grovmalen svartpeppar

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 3 g 18 g
Protein 2 g 10 g
Fett 7 g 44 g
Kostfibrer 0 g 1 g
Energi kJ 351 2104
Energi kcal 84 503

Receptinformation

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Lisäkkeet

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Klyv en hel vitlök och lägg halvorna på folie. Ringla olivolja över. Slå tätt in i folien och tillred knytet ca 40 minuter i 200 graders ugnsvärme. Låt blandningen svalna. Pressa vitlöksklyftorna från skalen i en bunke. Tillsätt yoghurt, senap och kryddor.

 

Tips: Såsen är god som dippsås till grönsaker och som sås till en måltid.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5