Sås på linser och bönor

12.7.2016
11 betyg
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Sås på linser och bönor

Linser och bönor är bra proteinkällor i vegetarisk mat.

Ingredienser

4 portioner
1 1 lök
2 1 morot
3 1 msk rybsolja
4 2 dl röda linser
5 1 burk (400/240 g) förkokta kidneybönor
6 1 burk (400 g) krossade tomater
7 3 dl vatten
8 1 grönsaksbuljongtärning
9 2 vitlöksklyftor
10 1 msk farinsocker
11 1 tsk rökt paprikapulver
12 1 tsk spiskummin
13 0,25 tsk cayennepeppar
14 0,5 tsk salt
15 nypa grovmalen svartpeppar
16 1 paprika

Näringsinnehåll

Portioner Recept
Kolhydrater 54 g 216 g
Protein 24 g 98 g
Fett 6 g 23 g
Kostfibrer 20 g 78 g
Energi kJ 1 556 6225
Energi kcal 372 1488

Receptinformation

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset
Ruokalajit Pääruoat, Edullinen

Obs! Före tillagningen lönar det sig att kontrollera på förpackningspåskriften att produkten lämpar sig för personer som följer en specialdiet.

Provat recept

Instruktioner

Skala löken och moroten, tärna dem fint. Fräs grönsakerna drygt 5 minuter i olja i en panna. Skölj linserna och bönorna, låt dem rinna av, tillsätt i pannan med tomatkrosset. Skölj tomatburken med vatten, tillsätt vatten, tärning, hackade vitlöksklyftor, socker och kryddor i pannan. Koka ca 15 minuter på svag värme. Stycka och tillsätt paprikan. Hetta upp, tillsätt mer vatten vid behov.

Text
Foto Laura Riihelä
© SOK
+ Lägg till i inköpslista (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli (sv)
Välkommen på inköp

Betygsätt

1/5 5/5