Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sari Helin grundade Monacos Mockarutor

Teksti:
Marika Harjumaa
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 30.9.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

"Jag var med och grundade klubben Monacos Mockarutor. När jag träffade Erja Häkkinen på Prisma frågade jag om föräldrarna i Monaco bakar mockarutor till barnens skol- och fritidsevenemang. Eftersom svaret var nekande ansåg vi att Monaco behöver en mockarutsklubb.

Som barn älskade jag mockarutor, men tyvärr har det gått inflation i bakverket. Jag har bakat flera hundra plåtar rutor till dagisfester och diverse andra evenemang. Behovet av laktos-, gluten- och smörfria mockarutor har givit mig mycket huvudbry under åren.

Några gånger har jag fuskat och beställt färdiga mockarutor från ett bageri. Jag åkte naturligtvis fast, men det gjorde inget eftersom jag på modernt vis hade köpt rutorna för egna pengar. Fastän bakandet av mockarutor ibland känns som en belastning tänker jag överraska barnen med goda hembakade rutor i kväll", säger bloggaren Sari Helin med ett brett leende.

Läs Sari Helins populära familjeblogg Huono Äiti (på finska) på adressen www.huonoaiti.fi.